WEBOLDAL ÁRAK

Segítek megalkotni azt, amire szükséged van!


 Árak 

Tárhely

Oldalak száma

Motor

Webdesign

Responzív megjelenés

Alap SEO

Biztonsági mentés

Domain regisztráció

Látogató statisztika

ECO

100.000Ft

-tól

 

1GB

1-3 oldalas megjelenés

Wordpress

Sablon/részben egyedi

Havi 1

Standard

140.000Ft

-tól

3GB

1-10 oldalas megjelenés

Wordpress

 Egyedi

Kéthetente

Pro

180.000Ft

-tól

5GB

10+ oldalas megjelenés

WP+Premium Bővítmények

Egyedi

Hetente

Webáruház

200.000Ft

-tól

5Gb (+)

10+ oldal

WP+Premium Bővítmények

Egyedi

Napi

A honlapkészítés ára, a költségek összetevői

A domain név regisztráció ára

A legelső összetevő a domain név regisztrációjának ára. A nálunk készített honlapokat 2 évre regisztráljuk, minden Ügyfelemnek a saját (vagy cége) nevére. Mindenképpen olyan céggel készíttesse weboldalát, ahol az Ön nevére regisztrálják a domain nevet, nem a készítő cég nevére.

A domain név regisztráció előtt természetesen ki kell választani magát a nevet. Ha még nincs meg, hogy milyen domain néven legyen elérhető honlap, akkor segítek a kiválasztásban. A domain név lehetőleg legyen rövid, könnyen megjegyezhető, ugyanis ez segít a látogatóknak a visszatéréshez és másoknak történő ajánláskor is. Cégek esetén gyakran a cég neve szokott lenni a domain név, de lehetőség van a keresőoptimalizálást figyelembe véve kulcsszavas domain név kiválasztására is.

A tárhely szolgáltatás ára

A honlapkészítés következő részét a tárhely szolgáltatás adja. A tárhely szolgáltatás költségei attól függnek, hogy mekkora tárhelyre van szükség. A legtöbb weboldal számára általában bőven elég az 1 GB-os tárhely, sok képnél, galériánál szokott szükség lenni nagyobb tárhelyre. A tárhely szolgáltatáshoz tartoznak még a saját e-mail címek. A saját e-mail címek, különösen céges honlap esetén, elengedhetetlenek, sokkal profibb benyomást kelt egy info@cégnév.hu, mint a valami@gmail.com.

Szintén a tárhely szolgáltatáshoz tartozik a rendszeres biztonsági mentés készítése. Biztonsági mentésre ritkán van szükség, de ha szükség van rá, akkor nagy baj, ha nincs. Olyan tárhely szolgáltatást érdemes választani, amely automatikus biztonsági mentés készítéssel is rendelkezik. Ha a honlap vírusos lesz, ha üzemeltetés közben fontos információk elvesznek, törlésre kerülnek, akkor könnyen visszaállítható a weboldal néhány nappal korábbi állapotra.

Az SSL tanúsítvány (HTTPS) költségei

Egyre több honlaptulajdonos gondolja úgy, hogy megéri neki a plusz költségeket, ha weboldala megfelelő biztonsággal rendelkezik. Webshopok számára már régóta szinte kötelező a https titkosítás, mert a felhasználók nagy része csak ilyen oldalon vásárol, de a megbízhatóság minden honlapnak segít az ügyfélszerzésben.

A tartalmak feltöltése

Olyan weboldalt érdemes készíttetni, amely könnyen használható tartalomkezelő rendszerrel rendelkezik. Ugyan a honlapkészítés költségeinek meghatározásakor ez nem jelent nagy különbségeket, de a weboldal üzemeltetési költségein rengeteget lehet faragni.

Az elkészített weboldalak első tartalomfeltöltését, a szövegek formázását és a képek feltöltését vállalom, de rövid oktatással elsajátítható módosítható a honlap tartalma, új aloldalak, cikkek, hírek hozhatók létre, anélkül, hogy ez plusz költségeket jelentene Ügyfeleim számára.

A személyes igények, funkciók

A legtöbb ügyfél egyáltalán nem kalkulál az extra funkciók költségeivel, pedig nagyban befolyásolja az árakat, a leendő honlapod funkcióinak listája. Nem mindegy, hogy milyen funkciókat szeretnél! Ha egy átlagos tudású üzleti weboldalban gondolkozol, akkor nyilván alacsonyabb fejlesztési költségekkel számolhatsz. Amint bejönnek az extra igények, a honlapod költsége is gyorsan emelkedni fog. Minden esetben készíts egy listát arról, hogy milyen funkciókat szeretnél látni a végleges weblapodon mielőtt árajánlatot kérsz. Például: online foglalási rendszer, időpontfoglalás szolgáltatásra, zenelejátszó,  online katalógus stb.. Ez segíteni fog neked, hogy jobban át lásd magad is az elvárásaidat, és a weboldal készítő cégektől is pontosabb árajánlatokat fogsz kapni.

Többnyelvűség

A többnyelvűség egyszerű történetnek tűnik, de bonyolulttá tud válni, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen metódussal kerül megvalósításra. Érdemes a többnyelvűséggel kapcsolatos igényeidet átgondolnod és részletezned már a weboldalad árajánlatkérési szakaszában, ugyanis könnyen nem várt költségekkel fogod szemben találni magad, a fejlesztési szakaszban.

Support árak

A megfelelő support kulcsfontosságú szolgáltatás, miután elkészült a weblapod. Sajnos megrendelői oldalon, csak minimálisan számolnak vele. Egy weboldal sosem készül el, mindig lesz rajta mit variálni, ezért nagyon fontos, hogy megbízható kivitelezőt válassz a feladatra. Általánosságban elmondható ebben a szakmában is, hogy az olcsó húsnak híg a leve. Az alacsony költségvetésű projektek kivitelezői hajlamosak eltűnni a ködben az átadás után, ami akkor jelenthet nagy problémát, ha a későbbiek során, valamit módosítani, vagy javítani kéne, de a kiviteleződ nem lesz elérhető.

A keresőoptimalizálás (SEO) költségei

Nem elég egy honlapot elkészíttetni, a látogatószerzésre is áldozni kell. Ennek az egyik formája a keresőoptimalizálás.

A keresőoptimalizálás lényege, hogy a Google legújabb irányelveit figyelembe véve készítem el honlapját, kulcsszó kutatást végzek, linkeket építek az elkészített weboldalakra. Ha teljesen új honlap készítéséről van szó, akkor arra induláskor még egyáltalán nem mutatnak linkek, így a Google is nehezebben fogja azt megtalálni, valamint hátra fogja sorolni a keresőben is.

A keresőoptimalizálás költségei, hasonlóan a programozás költségeitől, az igényektől függnek. Azoknak, akik csak minimálisan akarnak a SEO-val foglalkozni, az alap honlapkészítéskor történő keresőoptimalizálás is elég lehet. Ha valaki azonban maximálisan ki akarja használni a saját honlapban rejlő lehetőségeket, akkor folyamatos optimalizálásra, linképítésre, szövegírásra, az összes lehetséges kulcsszó meghatározására is szükség lehet. A komolyabb, folyamatos keresőoptimalizálás a honlapkészítés, honlap üzemeltetés költségein is emelni fog. A SEO-t érdemes azonnal a honlapkészítés után kezdeni, ugyanis a hatása gyakran csak hetek, hónapok alatt jelenik meg teljesen, így hosszú távon minden elvesztegetett idő rengeteget számíthat.

Oldalak száma

A leendő oldalak száma nagyban befolyásolja a költséget és a webhely készítés árakat, hiszen nem mindegy hány oldalt kell majd megtervezni, fejleszteni a számodra. Tapasztalataim alapján, a leendő ügyfelek ritkán számolják át pontosan, hogy várhatóan hány oldalból fog állni a weboldaluk. Javaslom, hogy próbáld meghatározni nagyjából hány oldal megtervezésére lesz szükséged, ugyanis, ha alul számolod magad, meglepetések fognak érni az összköltség kalkulálásakor. Nálam a leggyakoribb probléma szokott lenni az árajánlat adásnál, hogy szinte mindig alul vannak kalkulálva az oldalak számai. Szánj rá időt és gondold át, hiszen így te is pontosabb költségekkel kalkulálhatsz és kevésbé fognak meglepetések érni, amikor meglátod a kalkulált végösszegeket.

Webdesign költségek, árak

A felhasználóbarát design kiemelkedően fontos minden webhely szempontjából, hiszen az felhasználóid az első benyomás után fogják eldönteni, hogy maradnak a weblapodon vagy webshopodon vagy mennek tovább, itt jön képbe a webdesign. Nem mindegy azonban, hogy egyedi webdesignra, egyedi tervezésre, vagy sablon alapú weboldal tervezésre van szükséged, ugyanis a kettő között jelentős árkülönbség van.